Konu
:
Zencefilli Yapışkan Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Yapışkan Çörek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Yapışkan Çörek
Malzemesi:
1 çay kaşığı karışık bahar
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı zencefil tozu
225 gr
un
75 gr
margarin
100 gr
pekmez
100 gr
şurup
50 gr
taneli reçel veya marmelat
2 yumurta
90 gr
süt
50 gr
sarı kuru üzüm
Hazırlanışı:
Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayıp dibine yağlı kağıt serin
Fırını yavaş ateşe göre ayarlayın
Baharatları, karbonat ve unu bir kaba eleyip ortasını havuz gibi açın
Margarin, pekmez, şurup ve şekeri bir tencereye koyup yağ eriyinceye kadar karıştırarak yavaş ateşte tutun
Daha sonra ateşten alıp soğumaya bırakın
Marmelat yumurtalar, süt ve kuru üzümü yağlı karışımla beraber un karışımına katarak tahta bir kaşıkla iyice karışana kadar karıştırın
Bunu hazırlamış olduğunuz kek kalıbına boşaltıp 30-40 dakika fırında pişirin
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp yağlı kağıdı sıyırın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul