Yalnız Mesajı Göster

Yumurtalı Hinkal

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı Hinkal



Malzemeler:


Yarım kg un,

su,

tuz

İç malzemesi:


150 gram tereyağı,

2 adet soğan,

6 adet yumurta,

yarım kangal sucuk,

yarım demet taze nane,

tuz,

karabiber

Üzerine:

Tereyağı,

kırmızıbiber



Tarifi:


Unu, suyu ve tuzu bir kapta karıştırın Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun Hinkalın iç malzemesi için soğanı küçük doğrayın Tereyağında pembeleşene dek kavurun


Soğuttuktan sonra yumurtaları ekleyin

Küçük kareler şeklinde kestiğiniz sucuğu ve iri iri doğradığınız naneyi ilave edin Tuzunu ve karabiberini ekleyinHamuru 4 eşit parçaya ayırın Açtığınız yufkalardan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin


Ağzı açık kalacak şekilde kenarlarını sıkıca kapatın Hazırladığınız içten hamurlarm içine doldurun Ağzını sıkıca kapatın Kaynar suda haşlayın Servis tabağına aldığınız hinkalların üzerine tereyağlı kırmızıbiber dökün, servis yapın





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla