06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı Hinkal
Malzemeler:
Yarım kg un,
su,
tuz
İç malzemesi:
150 gram tereyağı,
2 adet soğan,
6 adet yumurta,
yarım kangal sucuk,
yarım demet taze nane,
tuz,
karabiber
Üzerine:
Tereyağı,
kırmızıbiber
Tarifi:
Unu, suyu ve tuzu bir kapta karıştırın Yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun Hinkalın iç malzemesi için soğanı küçük doğrayın Tereyağında pembeleşene dek kavurun
Soğuttuktan sonra yumurtaları ekleyin
Küçük kareler şeklinde kestiğiniz sucuğu ve iri iri doğradığınız naneyi ilave edin Tuzunu ve karabiberini ekleyin Hamuru 4 eşit parçaya ayırın Açtığınız yufkalardan çay tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin
Ağzı açık kalacak şekilde kenarlarını sıkıca kapatın Hazırladığınız içten hamurlarm içine doldurun Ağzını sıkıca kapatın Kaynar suda haşlayın Servis tabağına aldığınız hinkalların üzerine tereyağlı kırmızıbiber dökün, servis yapın
alıntı
|
|
|