Konu
:
Bademli Milföy Kalpler
Yalnız Mesajı Göster
Bademli Milföy Kalpler
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bademli Milföy Kalpler
Malzemeler:
2 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı limon suyu
10 ml
portakal suyu
200 gr
şeker
2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
320 gr
öğütülmüş badem
150 gr
pudra şekeri
Kırmızı ve portakal rengi gıda boyası
Tuz
Tarifi:
Derin bir kapta yumurta beyazlarını, bir tutam tuzu, limon ve portakal suyunu mikserle katı çırpın
Şekeri yavaş yavaş ekleyip 3 dakika daha çırpın
Portakal rendesini ve bademi karıştırın
3 porsiyon halinde yumurta beyazlarına ekleyip karıştırın
Hazırladığınız hamuru folyoya sarıp bir saat buzdolabında bekletin
Hamuru dörde bölün, parçaları 2 şeffaf folyo arasında 1 cm
kalınlığında açın
5 cm
çapında kalpler çıkartın, spatula yardımıyla kağıt serili iki tepsiye yerleştirin
(Kalp kalıbını her seferinde pudra şekerine batırırsanız, hamura yapışmaz) 160° C'de ısıtılmış fırının 2
rafında 13-15 dakika pişirin
Spatula ile ızgaranın üstüne alın ve soğumaya bırakın
Pudra şekerinin 1/3'ini portakal rengi boya ile kalanını kırmızı boya ile karıştırın
Buzdolabı poşetlerine koyun, uçlarını küçük kesin
Kalplerin üstünü ilk önce kırmızı renkle kaplayın
Ardından portakal rengi kullanarak, kurabiyelerin üzerine şeritler sıkın
Kurumaya bırakın
Renklerin tek kat gibi gözükmesi için bir kalp bittikten sonra diğerine geçin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul