Yalnız Mesajı Göster

Bademli Milföy Kalpler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bademli Milföy Kalpler



Malzemeler:


2 yumurta beyazı

1 tatlı kaşığı limon suyu

10 ml portakal suyu

200 gr şeker

2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

320 gr öğütülmüş badem

150 gr pudra şekeri

Kırmızı ve portakal rengi gıda boyası

Tuz


Tarifi:


Derin bir kapta yumurta beyazlarını, bir tutam tuzu, limon ve portakal suyunu mikserle katı çırpın Şekeri yavaş yavaş ekleyip 3 dakika daha çırpın Portakal rendesini ve bademi karıştırın 3 porsiyon halinde yumurta beyazlarına ekleyip karıştırın Hazırladığınız hamuru folyoya sarıp bir saat buzdolabında bekletin


Hamuru dörde bölün, parçaları 2 şeffaf folyo arasında 1 cm kalınlığında açın 5 cm çapında kalpler çıkartın, spatula yardımıyla kağıt serili iki tepsiye yerleştirin (Kalp kalıbını her seferinde pudra şekerine batırırsanız, hamura yapışmaz) 160° C'de ısıtılmış fırının 2 rafında 13-15 dakika pişirin


Spatula ile ızgaranın üstüne alın ve soğumaya bırakın Pudra şekerinin 1/3'ini portakal rengi boya ile kalanını kırmızı boya ile karıştırın Buzdolabı poşetlerine koyun, uçlarını küçük kesin Kalplerin üstünü ilk önce kırmızı renkle kaplayın Ardından portakal rengi kullanarak, kurabiyelerin üzerine şeritler sıkın Kurumaya bırakın Renklerin tek kat gibi gözükmesi için bir kalp bittikten sonra diğerine geçin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla