06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dizmene
Dizmene Tarifi - Dizmene Yapılışı - Dizmene Nasıl Yapılır

Malzemeleri
Hamur İçin
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı sıvıyağ
yarım çay bardağı eritilmiş margarin
bir buçuk çorba kaşığı kuru maya
yarım su bardağı ılık süt
İç Harcı İçin
1 adet soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı haşlanıp, ezilmiş nohut
karabiber
pulbiber
tuz
Üzeri İçin
1 adet yumurtanın sarısı
Hazırlanışı
- Sıvıyağ ile margarini karıştırın Un, yoğurt, tuz, sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının yarısı, kuru maya, süt ve toz şekeri karıştırın Mayalanması için kenara alın
- İç harcı için, ince kıyılmış soğanı tencereye alıp, sıvıyağda soteleyin Nohudu ilave edin
- Karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın Mayalanmış hamuru ikiye ayırın Hamurları 1 mm kalınlığında açın
- Sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının kalan yarısını hamurlara sürün ve nohutlu iç harcı üzerlerine yayın
- Rulo şeklinde sarıp, yumurta sarısı sürün Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, dilimleyin Üzerleri kızarana kadar pişirin
|
|
|