Konu: Dizmene
Yalnız Mesajı Göster

Dizmene

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dizmene



Dizmene Tarifi - Dizmene Yapılışı - Dizmene Nasıl Yapılır



Malzemeleri

Hamur İçin


3 su bardağı un

2 çorba kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz şeker

yarım çay bardağı sıvıyağ

yarım çay bardağı eritilmiş margarin

bir buçuk çorba kaşığı kuru maya

yarım su bardağı ılık süt

İç Harcı İçin


1 adet soğan

3 çorba kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı haşlanıp, ezilmiş nohut

karabiber

pulbiber

tuz

Üzeri İçin

1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı


- Sıvıyağ ile margarini karıştırın Un, yoğurt, tuz, sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının yarısı, kuru maya, süt ve toz şekeri karıştırın Mayalanması için kenara alın

- İç harcı için, ince kıyılmış soğanı tencereye alıp, sıvıyağda soteleyin Nohudu ilave edin

- Karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın Mayalanmış hamuru ikiye ayırın Hamurları 1 mm kalınlığında açın

- Sıvıyağ ve eritilmiş margarin karışımının kalan yarısını hamurlara sürün ve nohutlu iç harcı üzerlerine yayın

- Rulo şeklinde sarıp, yumurta sarısı sürün Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip, dilimleyin Üzerleri kızarana kadar pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla