Konu
:
Dört Kat Açma Börek
Yalnız Mesajı Göster
Dört Kat Açma Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dört Kat Açma Börek
Dört Kat Açma Börek Tarifi - Dört Kat Açma Böreğin Yapılışı - Dört Kat Açma Börek Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğ kadar un
İçi için:
3 dilim beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Yağlamak için:
Yarım paket margarin
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Su, sıvıyağ ve yumurta akı karıştırma kabına alınır
Üzerine tuz ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenerek yoğrulur
Yarım saat dinlendirilir
Hamur 4 eşit parçaya ayrılır
Her parça yuvarlak fırın tepsisi kadar açılır
İlk yufka yağlanmış tepsiye yerleştirilir
Üzerine erimiş margarin gezdirilir
İkinci açılan yufka yerleştirlir
Biraz yağ gezdirilir ve peynirli iç serpilir
Üzerine üçüncü yufka yerleştirilir ve margarin sürülür
Son yufka da yerleştirilir
Kalan yağla yumurta karıştırılır
Son kata sürülür
Börek kare şeklinde kesilir
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Not: Açılan yufkalar kalın olduğu için normal börek büyüklüğünde olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul