Konu
:
Balkabaklı Briyoş
Yalnız Mesajı Göster
Balkabaklı Briyoş
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balkabaklı Briyoş
Balkabaklı Briyoş Nasıl Yapılır - Balkabaklı Briyoş Tarifi
Malzemeler:
250 gram un
5 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
100 gram margarin
1 su bardağı pişmiş balkabağı püresi
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı yaş maya
1 çay bardağı süt
Hindistan cevizi (hamur üzerine serpmek için)
Hazırlanışı:
Unun ortasını çukur şeklinde açın
Şekerli sütün içine maya koyun
Karıştırarak eritin
Mayalı sıvıyı unun ortasına dökün
Kabın kenarındaki unları mayanın üzerine kapatıp mayalanmasını bekleyin
Mayalandıktan sonra unun ortasını tekrar açarak kendi suyunda pişirip püre haline getirdiğiniz balkabağı ve diğer malzemeleri ilave ederek yoğurun
20 dakika dinlendirin
Hamuru 50 gramlık toplara ayırın
50 gramlık hamur parçalarının ¼'ünden küçük bir top, ¾'ünden de büyük toplar yapın
Büyük parçaları top şekli vererek yağlanmış bir tepsiye dizin
Ortalarına bastırarak birer çukur açın
Küçük parçalardan da küçük toplar yapın
Bu çukurlara yerleştirip 30 dakika mayalanmak için bekletin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün
Hindistan cevizi serperek 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul