Konu
:
ISIRGAN OTLU BÖREK
Yalnız Mesajı Göster
ISIRGAN OTLU BÖREK
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ISIRGAN OTLU BÖREK
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı sirke
İç için:
1 demet ısırgan otu
200 gr
böreklik beyaz peynir
1 çay kaşığı pul biber, karabiber, tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 büyük kuru soğan
Hazırlanışı:
1- Isırgan otlarını eldiven ile toplayın
Sıcak suyun altına tuttuğunuzda artık ısırmazlar
Sıcak suyun altında yapraklarını yıkayıp ayırın
2- Bir tavada yağı kızdırıp yemeklik doğranmış soğanları pembeleştirin
Üzerine ince doğranmış ısırgan otlarını ekleyin tuz, karabiber ve baharatları ekleyip pişirin
Ocaktan aldıktan sonra ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırın
3- Diğer tarafta unu bir kaba eleyin
Ayrı bir kapta yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve karbonatı çırpın
Unun ortasını havuz gibi açın ve içine sıvı malzemeyi dökün
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun
4- Hazırladığınız hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp 30 dakika bekletin
4 Bezeye bölün
Nişasta yardımıyla açıp aralarına iç malzemeden koyun
En üstüne ise, yağ, süt karışımı sürüp çörek otu serpin
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul