Konu
:
Tavada börek
Yalnız Mesajı Göster
Tavada börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavada börek
Malzeme:
3 adet yufka
1 çorba kaşığı yoğurt
1/2 bardak süt
1 yumurta
2 çorba kaşığı bitkisel yağ
Çok az margarin
100 gr kavrulmuş kıyma
Hazırlama:
Bir kasede yoğurt, süt ve yumurtayı iyice çırpın
Orta büyüklükte bir tavayı 2 kaşık bitkisel yağ ile yağlayın
Tavanızın büyüklüğüne göre yufkaları 4'e veya 3'e bölün
Tavaya bir kat yufka koyun ve üzerine yumurta karışımından sürün
Bu işlemi yufkaların yarısını bitirene kadar devam edin
Yarıya geldiğinizde Kıyma yad a ezilmiş peyniri yayın ve bir kat yufka bir kat yumurtalı karışım işlemine devam edin
Son yufkayı da ilave ettikten sonra tavanızı orta hararette ateşe koyun, böreğinizin alt yüzü pişince, diğer yüzünü pişirmek icin düz bir tabak yardımıyla çevirin
pişmiş olan kısma hafifçe margarini sürün
Diğer yüzü de pişince aynı işlemi yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul