Konu
:
Patetesli Ev Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Patetesli Ev Ekmeği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patetesli Ev Ekmeği
Gereçler:
8-9 bardak kepekli un
2-3 adet haslanmış patates
2 tepeleme yemek kaşığı yaş maya 2 1/2 – 3 bardak ılık su veya süt
1 yemek kaşığı silme tuz
Yapılışı:
1-Çukur bir kaba unla tuzu ekleyin
Unun ortasında ılık suyun yarısıyla mayayı ezin
2- Patatesleri rendeleyip unun etrafına serpiştirin
Kalan ılık su veya sütü azar azar katarak unla patatesleri karıştırıp yoğurarak bir hamur yapın
3-Üzerini kalın bir bezle kapatın
Ilık bir yerde 35-40 dakika bekletin
Kabaran hamuru 2-3 dakika daha yoğurun; uzatıp tekrar katlayın
30 dakika ikinci kez mayalandırın
4-iki uzun ekmek kalıbı veya yüksek kenarlı bir tepsi yağlayın
Ekmek hamurundan yarısına kadar doldurun
Çatalla veya bıçağın sırtıyla çizgiler yapın
Üstünü örtün, kalıbın ¾ üne çıkacak kadar kabarmasını bekleyin(20 dk)
5- Isıtılmış sıcak fırında, önce ateşi hafifleterek 20 dakika, sonra normal dereceye getirerek 20 dakika daha pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul