Yalnız Mesajı Göster

Patetesli Ev Ekmeği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patetesli Ev Ekmeği



Gereçler:

8-9 bardak kepekli un

2-3 adet haslanmış patates

2 tepeleme yemek kaşığı yaş maya 2 1/2 – 3 bardak ılık su veya süt

1 yemek kaşığı silme tuz


Yapılışı:

1-Çukur bir kaba unla tuzu ekleyin Unun ortasında ılık suyun yarısıyla mayayı ezin

2- Patatesleri rendeleyip unun etrafına serpiştirin Kalan ılık su veya sütü azar azar katarak unla patatesleri karıştırıp yoğurarak bir hamur yapın

3-Üzerini kalın bir bezle kapatın Ilık bir yerde 35-40 dakika bekletin Kabaran hamuru 2-3 dakika daha yoğurun; uzatıp tekrar katlayın 30 dakika ikinci kez mayalandırın

4-iki uzun ekmek kalıbı veya yüksek kenarlı bir tepsi yağlayın Ekmek hamurundan yarısına kadar doldurun Çatalla veya bıçağın sırtıyla çizgiler yapın Üstünü örtün, kalıbın ¾ üne çıkacak kadar kabarmasını bekleyin(20 dk)

5- Isıtılmış sıcak fırında, önce ateşi hafifleterek 20 dakika, sonra normal dereceye getirerek 20 dakika daha pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla