Konu: cantık
Yalnız Mesajı Göster

cantık

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

cantık



HAMUR


- 500gr un

- 1 küp maya

- 250ml su

- 1/2 çorba kaşığı tuz (daha az olabilir)

- 1 çorba kaşığı sıvıyağ

(arzu edilirse 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı yoğurtta eklenebilir)

- Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı

İÇİ


- 300gr kıyma

- 1 soğan

- tuz

- karabiber
yapılışı

1- Mayayı bir bardak ılık su içinde çözdürün Unu, diğer malzemeler ve maya ile karıştırarak yumuşak, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun Hacmi 2,5 katı olana kadar mayalandırın

2- Soğanı rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın Kıymaya ekleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırın

3- Mayalanmış hamurdan parçalar kopararak avucunuzda 1 cm kalınlığında açın içine 1 çorba kaşığından biraz az kıyma koyun Üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ dökün (yağdan korkmuyorsanız daha da fazla koyabilirsiniz, aslında biz 2-3 kaşık yağ koyuyoruz)

Hamurun ağzını kapatın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin

4- Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörekotu serpin ve 250°C’de kızarana kadar pişirin Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine soğuk su serpin ve buğulanması için hemen bir tepsiyle kapatın

(Altı da kızaracak ve biraz çıtır çıtır olacak)

Alıntı Yaparak Cevapla