Konu
:
cantık
Yalnız Mesajı Göster
cantık
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
cantık
HAMUR
- 500gr
un
- 1 küp maya
- 250ml
su
- 1/2 çorba kaşığı tuz (daha az olabilir)
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
(arzu edilirse 1 yumurta ve 1 çorba kaşığı yoğurtta eklenebilir)
- Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı
İÇİ
- 300gr
kıyma
- 1 soğan
- tuz
- karabiber
yapılışı
1- Mayayı bir bardak ılık su içinde çözdürün
Unu, diğer malzemeler ve maya ile karıştırarak yumuşak, pürüzsüz bir hamur olana kadar yoğurun
Hacmi 2,5 katı olana kadar mayalandırın
2- Soğanı rendeleyin ya da küçük küpler halinde doğrayın
Kıymaya ekleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
3- Mayalanmış hamurdan parçalar kopararak avucunuzda 1 cm
kalınlığında açın
içine 1 çorba kaşığından biraz az kıyma koyun
Üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ dökün (yağdan korkmuyorsanız daha da fazla koyabilirsiniz, aslında biz 2-3 kaşık yağ koyuyoruz)
Hamurun ağzını kapatın ve ek yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizin
4- Üzerine yumurta sarısı sürerek, çörekotu serpin ve 250°C’de kızarana kadar pişirin
Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine soğuk su serpin ve buğulanması için hemen bir tepsiyle kapatın
(Altı da kızaracak ve biraz çıtır çıtır olacak
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul