Konu
:
Fıççın {Fıtçın}
Yalnız Mesajı Göster
Fıççın {Fıtçın}
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fıççın {Fıtçın}
Malzemeler;
Hamuru için;
2 bardak süt
½ bardak tereyağı
½ paket yaşmaya
Tuz
Aldığı kadar un
Harcı için;
½ kg
sotelik
doğranmış kuzu eti
2 kuru soğan
5 sivribiber
3 domates
2 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
Tuz, Pulbiber
Üzerine sürmek için;
1 yumurta
Hazırlanışı;
Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun
Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin
Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın
Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin
Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin
Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün
Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirin (ki bizimki öyle değil aslında YE#9'un logosundaki kıbınların kapatılma şekli verilmeli, ee o kadarını yapmak için de çerkez olmak lazım
)
Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın
Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul