Yalnız Mesajı Göster

Fıççın {Fıtçın}

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fıççın {Fıtçın}



Malzemeler;

Hamuru için;


2 bardak süt

½ bardak tereyağı

½ paket yaşmaya

Tuz

Aldığı kadar un
Harcı için;


½ kg sotelik

doğranmış kuzu eti


2 kuru soğan


5 sivribiber

3 domates

2 diş sarımsak

1 kaşık biber salçası

Tuz, Pulbiber

Üzerine sürmek için;


1 yumurta

Hazırlanışı;


Süt, eritilmiş yağ, maya, tuz ve unla orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun


Diğer tarafta soğanları, biberleri, domateslerive sarımsağı küp küp doğrayın ve çiğ olarak ete ilave edin


Biber salçası, pulbiber ve tuzunu da ekleyip güzelce harmanlayın


Hamurun yarısından biraz fazlasını merdaneyle tepsinin kenarlarından taşıcak büyüklükte açıp tepsiye yerleştirin


Hazırlanan harcı tepsiye döşeyin


Kalan hamuru tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye örtün Alttaki hamurun taşan kısmını üsteki hamura yapıştırarak iki parmak yardımıyla şekilli olarak birleştirin (ki bizimki öyle değil aslında YE#9'un logosundaki kıbınların kapatılma şekli verilmeli, ee o kadarını yapmak için de çerkez olmak lazım )


Tam ortasına sadece üste konan yufkaya çay tabağı büyüklüğünde bir delik açın


Üzerine yumurta sürüp 170 derece ısıtılmış fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla