Konu
:
şimşak börek
Yalnız Mesajı Göster
şimşak börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
şimşak börek
Malzemeler
3 yufka
1/2 kg
ıspanak
250 gr
yoğurt
1 yumurta
1 çay bardağına yakın zeytinyağı
tuz
Hazırlanma Şekli
1- Ispanakları yıkayın, ayıklayın ve bir tencerede sadece tuz ekleyerek biraz öldürün
Su eklemeye gerek yok, ıspanak zaten kendi suyunu salıyor
2- Yoğurdu, yumurtayı ve zeytinyağını karıştırarak böreğin sosunu hazırlayın
Dilerseniz içine tuz ekleyebilirsiniz
3- Bir yufkayı kare borcamın dibine, kenarları dışarıda kalacak şekilde döşeyin
Üzerine sostan 2-3 kaşık dökerek yayın
Diger yufkalari gelişigüzel 7-8 parçaya bölün ve sosun üzerine ikinci bir kat yufka döşeyin
4- Sostan yine 2-3 kaşık yayarak üzerine ıspanaklari yayın
Yufka-sos-ıspanak şeklinde ıspanaklar bitene kadar devam edin
(3 veya 4 kat yufkalı, ıspanaklı kat oluyor)
5- İlk katta kalan yufkanın kenarlarını kapak olarak kullanın ve kalan sosu böreğin üzerine yayın
Önceden ısıtılmış fırında, yaklaşık 200° C'de üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul