Yalnız Mesajı Göster

Sütlü Kulunce

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sütlü Kulunce



kahvaltılık hamur işleri - kulunce tarifi - kulunce hamuru


Malzemeler:


*

1 l sut

*

5 sb toz seker

*

4 sb zeytinyagi

*

2 pkt yas maya

*

1 ck mahlep

*

1 tk tarcin

*

1 ck toz raziyana (sanirim rezene kokunden yapilan bir baharat)

*

1 yk cörek otu

*

Alabildigi kadar un (~4 kg)

Yapilisi:


1

Mayayi 1 bardak ilik sutte eritin Toz sekeri ve geriye kalan sutu karistirin ve kisik ateste ilitin Zeytinyagini ayri bir tencerede kokusu gidinceye kadar isitmaya devam edin

2

Unu zeytinyagiyla iyice karistirin, baharatlari dokup harmanlayin ve ortasini havuz gibi acin

3

Once mayali sonra sekerli sutu azar azar ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar iyice yogurun Uzerini kapatip mayalanmasi için 1-2 saat bekletin

4

Mayalanan hamurdan pacalar koparip, yarim cm'den ince ve bir tatli tabagi buyuklugunde, yuvarlak acin

5

Hamuru dort esit ucgene kesip uzerine catalla delikler acin ve firin tepsiye dizin Uzerine yumurta sarisi surup 170 dereceki firinda pembelesinceye kadar pisirin Soguduktan sonra saklama kaplarina koyarak muhafaza edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla