Konu
:
Sütlü Kulunce
Yalnız Mesajı Göster
Sütlü Kulunce
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sütlü Kulunce
kahvaltılık hamur işleri - kulunce tarifi - kulunce hamuru
Malzemeler:
*
1 l
sut
*
5 s
b
toz seker
*
4 s
b
zeytinyagi
*
2 pkt yas maya
*
1 c
k
mahlep
*
1 t
k
tarcin
*
1 c
k
toz raziyana (sanirim rezene kokunden yapilan bir baharat)
*
1 y
k
cörek otu
*
Alabildigi kadar un (~4 kg)
Yapilisi:
1
Mayayi 1 bardak ilik sutte eritin
Toz sekeri ve geriye kalan sutu karistirin ve kisik ateste ilitin
Zeytinyagini ayri bir tencerede kokusu gidinceye kadar isitmaya devam edin
2
Unu zeytinyagiyla iyice karistirin, baharatlari dokup harmanlayin ve ortasini havuz gibi acin
3
Once mayali sonra sekerli sutu azar azar ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar iyice yogurun
Uzerini kapatip mayalanmasi için 1-2 saat bekletin
4
Mayalanan hamurdan pacalar koparip, yarim cm'den ince ve bir tatli tabagi buyuklugunde, yuvarlak acin
5
Hamuru dort esit ucgene kesip uzerine catalla delikler acin ve firin tepsiye dizin
Uzerine yumurta sarisi surup 170 dereceki firinda pembelesinceye kadar pisirin
Soguduktan sonra saklama kaplarina koyarak muhafaza edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul