Konu: Kaba çörek
Yalnız Mesajı Göster

Kaba çörek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaba çörek



çörek tarifi - batı trakya usulü çörek - çörek yapılışı


Malzemeler


1 kahve fincanı sıvıyağ

1 litre su

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya

Aldığı kadar un

Kızartmak için:


2 su bardağı sıvıyağ


Tarifi


Mayayı ılık suda eritip, ortası açılmış unun içine koyun ve yavaş yavaş karıştırın Su, yağ ve tuz ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur olana kadar yoğurun


Üzerini iyice örtüp, kabarana kadar (yaklaşık iki saat) dinlendirilen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve üzerine hafifçe bastırıp yassıltın


Hamurları yağlanmış tepsiye koyup, üzerlerini örterek yarım saat kadar yeniden dinlendirin Kabarmış çörekleri, kızgın yağda pişirin ve sıcak olarak servis yapın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla