Konu
:
Hingel
Yalnız Mesajı Göster
Hingel
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hingel
Malzemeler
Buğday unu: 1 Kg
Karabiber: 1 tatlı kaşığı
Yumurta: 2 adet
Yumurta: 2 adet
Su: Aldığı kadar
Tuz: Yeteri kadar
Sarımsak: 4 diş
Yoğurt: 2 su bardağı
Kırmızı biber: 1 tatlı kaşığı
Tereyağı: 3 tatlı kaşığı
Yapılışı
1- Un, su, tuz ve yumurta ile sert bir hamur tutulur
2- Oklava ile pazılar açılır hafif kurutulur, küçük küçük kareler halinde kesilir
3- Kaynar suya atılır, haşlanır, süzülür ve soğuk sudan geçirilir
4- Geniş bir kaba yayılarak konur, üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökülür
Kırmızı biber ilavesiyle kızdırılmış tereyağı gezdirilir
5- En üstüne de haşlanmış halka halinde kesilmiş katı yumurta ile süs yapılır, karabiber serpilir ve soğuk servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul