Konu: KREP GRATEN
Yalnız Mesajı Göster

KREP GRATEN

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

KREP GRATEN



KREP GRATEN



Malzemeler ; 4 kişi - 12 krep için

250 gr Süt,

150 gr Un,

2 adet Yumurta,

Zeytinyağ,

yarım çay kaşığı Tuz

İÇ MALZEME

Beşamel sos (½ Kg süt ile yapılmış),

2 Yumurta,

1 kaşık Çiğ Krema,

3 dilim pişmiş Jambon ya da Salam,

125 gr taze kaşar ya da permessan peyniri,

Tuz ve Kırmızı Bibe


Derin bir kaba, önce unu, sütü ve önceden çırpılmış yumurtaları ve yarım çay kaşığı tuz ekleyiniz Hepsini iyice karıştırın Üzerine 1 kaşık zeytinyağ ilave edin Bu sıvı hamuru yarım saat kadar dinlendirin


Beşamel sos hazırlayın Sosun içine çırpılmış 2 yumurta sarısı, çiğ krema ekleyiniz Üzerine rendelenmiş permesan peyniri, ince ince kesilmiş jambon, tuz, pul kırmızı biber ilave edin


Tavaya ancak yağlayacak düzeyde yağ koyun Sıvı hamurdan iki kaşık dolusu tavaya döküp iyice yayın Krepin bir tarafı piştikten sonra, bir paletle parçalamamaya özen göstererek tersine çevirin O tarafı da pişince tavadan alın Bu şekilde 12 krep hazırlayınız


Her bir krepin içine, daha önce hazırlamış olduğunuz beşamelli karışımdan bir yemek kaşığı koyup iyice yayın Krepleri yuvarlayın ve iyice yağlanmış, ısıya dayanıklı bir cam tepsi içine düzgün bir şekilde sıralayın Üzerinin kızarması için fırına sürün 5 dakika kadar kalsın

Sıcak sıcak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla