06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
KREP GRATEN
KREP GRATEN
Malzemeler ; 4 kişi - 12 krep için
250 gr Süt,
150 gr Un,
2 adet Yumurta,
Zeytinyağ,
yarım çay kaşığı Tuz
İÇ MALZEME
Beşamel sos (½ Kg süt ile yapılmış),
2 Yumurta,
1 kaşık Çiğ Krema,
3 dilim pişmiş Jambon ya da Salam,
125 gr taze kaşar ya da permessan peyniri,
Tuz ve Kırmızı Bibe
Derin bir kaba, önce unu, sütü ve önceden çırpılmış yumurtaları ve yarım çay kaşığı tuz ekleyiniz Hepsini iyice karıştırın Üzerine 1 kaşık zeytinyağ ilave edin Bu sıvı hamuru yarım saat kadar dinlendirin
Beşamel sos hazırlayın Sosun içine çırpılmış 2 yumurta sarısı, çiğ krema ekleyiniz Üzerine rendelenmiş permesan peyniri, ince ince kesilmiş jambon, tuz, pul kırmızı biber ilave edin
Tavaya ancak yağlayacak düzeyde yağ koyun Sıvı hamurdan iki kaşık dolusu tavaya döküp iyice yayın Krepin bir tarafı piştikten sonra, bir paletle parçalamamaya özen göstererek tersine çevirin O tarafı da pişince tavadan alın Bu şekilde 12 krep hazırlayınız
Her bir krepin içine, daha önce hazırlamış olduğunuz beşamelli karışımdan bir yemek kaşığı koyup iyice yayın Krepleri yuvarlayın ve iyice yağlanmış, ısıya dayanıklı bir cam tepsi içine düzgün bir şekilde sıralayın Üzerinin kızarması için fırına sürün 5 dakika kadar kalsın
Sıcak sıcak servis yapın
Afiyet olsun   
|
|
|