Konu
:
Candık
Yalnız Mesajı Göster
Candık
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Candık
Hamuru için:
3 su bardagi un
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
İç malzemesi için
½ kg kıyma (kuşbaşılı-kaşarlı-sucuklu-karışıkta yapılıyor)
2 küçük küçük doğranmış domates
2 küçük küçük doğranmış biber
İnce kıyılmış maydanoz
Kırmızı ve karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 büyük rendelenmiş soğan
½ cay bardağı kadar su
Derin bir kapta ılık süt, maya ve şeker iyice maya eriyene dek karıştır ve 10 dakika kadar beklett
Maya kabarmaya başladıktan sonra iyice yoğurun
Güzelce yoğurduktan sonra kabarması için üstüne nemli bir bez ortulup ½ saat kadar bekletin
Hamur mayalanırken kıymalı harcı hazırlamak için domates, biber, kıyma soğan, maydanoz ve tuz karabiber, kırmızı biber üçlüsünü de ekleyin
Kıymanın içine yavas yavas ½ cay bardağı suyu ilave ederek, kıymaya iyice yedirin
Kabaran hamurdan limon büyüklüğünde hamurlar kopartılıp, merdane ve un yardımıyla hamurlar açın, üstlerine kıymalı harçtan koyarak yağlanmış tepside üstleri kızarana kadar pişirin ve fırından çıkar çıkmaz da, kenarlarına fırça ile zeytinyağı sürün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul