Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu - Kabaklı Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu - Kabaklı Börek











Malzemeler

250 gram beyaz peynir

3 adet yufka

5 adet orta boy kabak

3 adet orta boy havuç

3 adet yumurta

5 çorba kaşığı yoğurt

1,5 su bardağı süt

1 kahve fincanı sıvıyağ

karabiber

tuz

Kırmızıbiber


Hazırlanışı

Havuç ve kabaklar rendelenir

Kabakların suyu bastırılarak sıkılır

Beyaz peynir ezilip rendelenen sebzelere karıştırılır

Sebzelere bir kaşık yoğurt ve baharatlar ilave edilip iyice karıştırılır

Süt, dört kaşık yoğurt, yumurtalar ve sıvıyağ iyice çırpılır

Birinci yufka yağlanmış tepsiye yayılıp sütlü harç ile ıslatılır Üzerine ikinci yufakanın yarısı serilip yine ıslatılır Sebzeli harç bolca yufkaların üzerine konulur

İkinci yufkanın yarısı serilip ıslatıldıktan sonra üzerine harç konulur
Üçüncü yufkanın da yarısı serilip ısalatıldıktan sonra kalan harç konulur
Yufkanın kalan yarısı ve en alta serilen yufkanın sarkan kenarları ile böreğin üzeri kapatılıp 1 saat dolapta ya da serin yerde bekletilir

250 dereceye ısıtılmış fırına vermeden önce kesilip, üzerine çörekotu serpilir
Üzeri kızarana kadar pişirilir


Alıntı Yaparak Cevapla