Konu
:
Havuçlu - Kabaklı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu - Kabaklı Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu - Kabaklı Börek
Malzemeler
250 gram beyaz peynir
3 adet yufka
5 adet orta boy kabak
3 adet orta boy havuç
3 adet yumurta
5 çorba kaşığı yoğurt
1,5 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
karabiber
tuz
Kırmızıbiber
Hazırlanışı
Havuç ve kabaklar rendelenir
Kabakların suyu bastırılarak sıkılır
Beyaz peynir ezilip rendelenen sebzelere karıştırılır
Sebzelere bir kaşık yoğurt ve baharatlar ilave edilip iyice karıştırılır
Süt, dört kaşık yoğurt, yumurtalar ve sıvıyağ iyice çırpılır
Birinci yufka yağlanmış tepsiye yayılıp sütlü harç ile ıslatılır
Üzerine ikinci yufakanın yarısı serilip yine ıslatılır
Sebzeli harç bolca yufkaların üzerine konulur
İkinci yufkanın yarısı serilip ıslatıldıktan sonra üzerine harç konulur
Üçüncü yufkanın da yarısı serilip ısalatıldıktan sonra kalan harç konulur
Yufkanın kalan yarısı ve en alta serilen yufkanın sarkan kenarları ile böreğin üzeri kapatılıp 1 saat dolapta ya da serin yerde bekletilir
250 dereceye ısıtılmış fırına vermeden önce kesilip, üzerine çörekotu serpilir
Üzeri kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul