Konu
:
ISPANAKLI MANTARLI GÜL BÖREĞİ
Yalnız Mesajı Göster
ISPANAKLI MANTARLI GÜL BÖREĞİ
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ISPANAKLI MANTARLI GÜL BÖREĞİ
MALZEMELER
2 adet hazır yufka (16 adet gül böreği yapılıyor)
Yarım kg fazla ayıklanmış yıkanmış ıspanak
2 adet orta boy kuru soğan
bir kase kadar mantar
Tuz-karabiber
HARCI İÇİN
1 bardak süt
2 kaşık sıvıyağ
1 adet yumurta
YAPILIŞI
Teflon tavada biraz sıvıyağ ile soğanlar, pembeleşinceye kadar karıştırılır
İri doğranmış mantarlar eklenir
Suyu süzdürülmüş ıspanaklarda eklenir
Çok fazla karıştırmadan tuz-karabiber eklenir ocaktan alınır
8'e bölünmüş yufkalara harcı sürün, ıspanakları yufkalara eşit şekide paylaştırın
İnce sigara böreği gibi sarıp etrafında döndürerek gül şekli verilir
Yumurta sarısı sürülerek 220 derece fırında 20dk kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul