Yalnız Mesajı Göster

Ballı Pofuduklar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Pofuduklar



Ballı Pofuduklar Tarifi - Ballı Pofuduklar Nasıl Yapılır - Ballı Pofuduklar Malzemeleri
Ballı Pofuduklar


1 su bardağı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

2 çorba kaşığı limon suyu

Tuz

Aldığı kadar un

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Üzerine:

4-5 çorba kaşığı bal


Yoğurdu geniş bir kaba alın Limon suyu, tuz ve karbonatı ilave edip karıştırın Üzerine unu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Hamuru merdane ile yanm cm kalınlığında açın Üç parmak eninde baklava dilimleri kesin Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp servis tabağına alın Üzerine bal dökerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla