Konu
:
LAZ BÖREĞİ
Yalnız Mesajı Göster
LAZ BÖREĞİ
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
LAZ BÖREĞİ
normal Baklava yufkasi:
1/2 kg Un
3 adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları Açmak İçin 1 Kase Nişasta
İçine: 1 Paket Margarin
1/2 kg Ceviz
38 yumak olacak
Muhallebisi icin:
14 kaşık şeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı un
1 lt süt
3 yumurta
1 yemek kasigi yogurt
Yapilis:
Yumurta hariç tüm malzeme karıştırılıp muhallebi gibi pişirilir
İyice soğuduktan sonra 3 yumurta ile çırpılıp bir tarafta bekletilir
Her yumak açılıp tepsiye dizilip her katı yağlanır
19
cu yumak serildikten sonra muhallebi konulup kenarları üzerine katlanır ki muhallebi tepsinin kenarlarına yapışmasın
Diğer 19 adet yumakda aynı şekilde açılıp tepsiye serilir
İşlem bittikten sonra da dilimler halinde kesilip yağlanıp sin ateşte 2 saat pişirilir
Soğuduktan sonrada üzerine pudra şekeri serpilir
Afiyetler olsun
im
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul