Konu
:
Kaygana 6
Yalnız Mesajı Göster
Kaygana 6
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaygana 6
Kaygana 6 Tarifi - Kaygana Yapılışı - Kaygana Nasıl Yapılır - Kaygana Malzemeleri
Bir yumurtaya bir çorba kaşığı su ya da süt ve bir küçük, tutam tuz hesabiyle istediğiniz miktarda su ile unu tahta kaşıkla iyice karıştırınız
Yumurta sarılarını birer birer kırıp una karıştırmakta devam ediniz
Başka bir kapta yumurtalarm aklarını iyice döverek bunun içine boşaltınız
Boza kıvamına gelince, küçük bir tavaya dökünüz, yapışmaması için dibine kızgın tereyağı koyup sallayınız
Kızarmayıp akçıl olarak pişince çıkarınız, kapah bir kaba koyunuz
Bu şekilde bütün hamuru pişiriniz; içlerine birer miktar şekerli kuru kayısı ezmesi koyunuz, birer birer sarıp düzenle tabağa diziniz
Üzerine tozşeker ekip servis yapınız
Not: Kayganaları bükmek için yumuşak ve çok ince olmasına dikkat etmek gerekir
Bu da her yumurta için bir tutam un koymakla olur
Kaygana pişkin olmalı, fakat kızarmamalıdır beyaz kalmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul