Yalnız Mesajı Göster

Evde Kepekli Ekmek Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Evde Kepekli Ekmek Nasıl Yapılır



evde ekmek yapımı - kepekli ekmek tarifi - evde cevizli ekmek yapılışıMalzemeler:


2 su bardağı ılık süt


1 tatlı kaşığı toz şeker


Yarım tatlı kaşığı tuz


1 paket kuru maya


2 yemek kaşığı zeytinyağı


2,5 su bardağı kepekli un


2,5 su bardağı tam buğday unu


Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi




Hazırlanışı:


Derin bir kaba; ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı alıp iyice karıştırın


Yoğurma kabına; kepekli un, tam buğday unu, tuz ve zeytinyağını alıp karıştırınMayalı karışımı yoğurma kabına ilave edip karıştırın Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun


Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp sıcak bir ortamda 45 dakika bekletinSürenin sonunda çekilmiş ceviz için hamura ilave edip bir kere daha yoğurunHamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın


Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizinHamuru fırın tepsisinde 30 dakika bekletinSürenin sonunda önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin


Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine hafifçe ılık su serpin ve başka bir tepsiyi üzerine kapatın20 dakika dinlendirdikten sonra ılık ya da soğuk servis yapın


alıntı

Evde Ekmek Yapımı

Alıntı Yaparak Cevapla