Konu
:
Evde Kepekli Ekmek Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Evde Kepekli Ekmek Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Evde Kepekli Ekmek Nasıl Yapılır
evde ekmek yapımı - kepekli ekmek tarifi - evde cevizli ekmek yapılışıMalzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2,5 su bardağı kepekli un
2,5 su bardağı tam buğday unu
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Hazırlanışı:
Derin bir kaba; ılık süt, toz şeker ve kuru mayayı alıp iyice karıştırın
Yoğurma kabına; kepekli un, tam buğday unu, tuz ve zeytinyağını alıp karıştırın
Mayalı karışımı yoğurma kabına ilave edip karıştırın
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun
Yoğurduğunuz hamurun üzerine nemli bir bez örtüp sıcak bir ortamda 45 dakika bekletin
Sürenin sonunda çekilmiş ceviz için hamura ilave edip bir kere daha yoğurun
Hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Hamuru fırın tepsisinde 30 dakika bekletin
Sürenin sonunda önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin
Pişen ekmekleri fırından çıkarıp üzerine hafifçe ılık su serpin ve başka bir tepsiyi üzerine kapatın
20 dakika dinlendirdikten sonra ılık ya da soğuk servis yapın
alıntı
Evde Ekmek Yapımı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul