Yalnız Mesajı Göster

Teflon tavada makarnalı börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Teflon tavada makarnalı börek



Teflon tavada börek - makarnalı börek - tavada makarnalı börek - makarnalı börek tavada - Teflon tavada makarnalı börek hakkinda





Malzemeler:


2 adet yufka

250 gr tercih ettiğiniz bir makarna ( sıvı malzemeyi içine çekmesi için, içi boş makarna tavsiye ederim)

2 adet yumurta

1/3 su bardağı yoğurt

1/3 su bardağı sıvıyağ

Deniz tuzu (peynirinizin tuzuna gore miktarını ayarlayın)

Karabiber

1/2 su bardağı beyaz peynir veya beyaz+kaşar peyniri karışımı ya da keçi peyniri

Hazırlanışı:


Makarnayı paketin üstündeki tarifine göre pişirip, süzün

Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın

Ufalanmış beyaz peyniri, kullanıyorsanız rendelenmiş kaşar ya da keçi peynirini ilave edip hepsini harmanlayın

Büyük boy teflon tavanızı zeytinyağı ile iyice yağlayın

Yufkanın birini tabana yerleştirip, yırtılmaması için yeterince pay bırakarak kalanını tavanın dışına sarkıtın

İkinci yufkanın yarısını -tabanın kalın olması için - üzerine serin ve makarnalı karışımı döküp düzeltin

Kalan yarım yufkayı da büzdürerek serip, yanlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın

Üzerine de fırça ile zeytinyağı sürüp, bir kapak kapatın

Çok kısık ateşte, yufka kızarana kadar pişirin Arada spatula ile altını kontrol edin

Altı tamamen kızarınca, düz bir tabak yardımı ile böreği çevirin

Diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alıp, dilimleyerek servis yapın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla