06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Teflon tavada makarnalı börek
Teflon tavada börek - makarnalı börek - tavada makarnalı börek - makarnalı börek tavada - Teflon tavada makarnalı börek hakkinda


Malzemeler:
2 adet yufka
250 gr tercih ettiğiniz bir makarna ( sıvı malzemeyi içine çekmesi için, içi boş makarna tavsiye ederim)
2 adet yumurta
1/3 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvıyağ
Deniz tuzu (peynirinizin tuzuna gore miktarını ayarlayın)
Karabiber
1/2 su bardağı beyaz peynir veya beyaz+kaşar peyniri karışımı ya da keçi peyniri
Hazırlanışı:
Makarnayı paketin üstündeki tarifine göre pişirip, süzün
Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın
Ufalanmış beyaz peyniri, kullanıyorsanız rendelenmiş kaşar ya da keçi peynirini ilave edip hepsini harmanlayın
Büyük boy teflon tavanızı zeytinyağı ile iyice yağlayın
Yufkanın birini tabana yerleştirip, yırtılmaması için yeterince pay bırakarak kalanını tavanın dışına sarkıtın
İkinci yufkanın yarısını -tabanın kalın olması için - üzerine serin ve makarnalı karışımı döküp düzeltin
Kalan yarım yufkayı da büzdürerek serip, yanlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın
Üzerine de fırça ile zeytinyağı sürüp, bir kapak kapatın
Çok kısık ateşte, yufka kızarana kadar pişirin Arada spatula ile altını kontrol edin
Altı tamamen kızarınca, düz bir tabak yardımı ile böreği çevirin
Diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alıp, dilimleyerek servis yapın
Afiyet olsun
|
|
|