06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Kaygana 1
Elmalı Kaygana Tarifi - Elmalı Kaygana Yapılışı - Elmalı Kaygana Nasıl Yapılır - Elmalı Kaygana Malzemeleri
4 kişilik
150 g kepekli buğday unu,
50 g yulaf,
2 yemek kaşığı soya unu,
2 yemek kaşığı buğday filizi,
yarım tatlı kaşığı öğütülmüş anason,
yarım baton vanilyanın içi,
2 yemek kaşığı bal,
4 yumurta,
375 ml süt,
700 g elma,
4 yemek kaşığı tereyağı
1 Unu, yulaf, soya unu, filiz, anason ve vanilya ile karıştırın Balı ve yumurta sarılarını katın, sütü azar azar döküp yumuşak hamur elde edin Hamuru yaklaşık 15 dakika kabarmaya bırakın
2 Elmaları, kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin Yumurta aklarını çırpın ve hamura yedirin
3 Teflon tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin Elma dilimlerin dörtte birini tavanın içine koyun, üzerine hamurun dörtte birini dökün Kapağı kapatıp kayganayı kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin Kayganayı ters çevirin ve tekrar 5 dakika pişirin Kalan hamuru ve elmaları aynı şekilde haledin
|
|
|