Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Kaygana 1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kaygana 1



Elmalı Kaygana Tarifi - Elmalı Kaygana Yapılışı - Elmalı Kaygana Nasıl Yapılır - Elmalı Kaygana Malzemeleri

4 kişilik

150 g kepekli buğday unu,

50 g yulaf,

2 yemek kaşığı soya unu,

2 yemek kaşığı buğday filizi,

yarım tatlı kaşığı öğütülmüş anason,

yarım baton vanilyanın içi,

2 yemek kaşığı bal,

4 yumurta,

375 ml süt,

700 g elma,

4 yemek kaşığı tereyağı


1 Unu, yulaf, soya unu, filiz, anason ve vanilya ile karıştırın Balı ve yumurta sarılarını katın, sütü azar azar döküp yumuşak hamur elde edin Hamuru yaklaşık 15 dakika kabarmaya bırakın

2 Elmaları, kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin Yumurta aklarını çırpın ve hamura yedirin

3 Teflon tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin Elma dilimlerin dörtte birini tavanın içine koyun, üzerine hamurun dörtte birini dökün Kapağı kapatıp kayganayı kısık ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin Kayganayı ters çevirin ve tekrar 5 dakika pişirin Kalan hamuru ve elmaları aynı şekilde haledin

Alıntı Yaparak Cevapla