Konu
:
Talaş Pide
Yalnız Mesajı Göster
Talaş Pide
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Talaş Pide
Malzemeler:
5 su b
un
1 paket kuru maya
1 tatlı k
tuz
alabildiği kadar su
İç harcı için:
Yarım kg
kuzu eti
3 soğan
1 su b
bezelye
1 tutam maydanoz
sıvıyağ
tuz, karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın
Üzerine kuru mayayı ilave edin
1 tatlı kaşığı tuzu ilave edin
Üzerine alabildiği kadar ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamru hazırlayın
Hamuru bezelere ayırın
Bezeleri merdane ile açın
İç harcı için kuzu etini tavaya alıp kavurun
Etin rengi döndükten sonra üzerine küp kesilmiş olan sopanları ilave edip et ile birlikte kavurun
Kavrulduktan sonra bezelyeyi ekleyin
Ocaktan aldıktan sonra üzerine ince kesilmiş maydonozu ilave edip bir iç harç elde edin
Bezelere ayırdığınız hamurların üzerine ilk önce kaşar peynir rendesi serpin
Üzerine etli iç harcı yayın
Hamurun kenarlarını kapatın
Pideleri bu şekilde hazırlayın
Fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 170 dercelik fırında pişirin
Fırından çıktıktan hamurların kenarlarına sıvıyağ sürüp servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul