Konu: Susuz Mantı
Yalnız Mesajı Göster

Susuz Mantı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susuz Mantı





Malzemeler

Hamuru için :

2 Su bardağı un

Tuz

Yeterince ılık su
İçi için :

150 gr kıyma

1 Adet rendelenmiş soğan

Tuz, karabiber

4 Çorba kaşığı margarin

Sos için :

1 Kase yoğurt

4 Diş sarımsak

Kırmızı pulbiber

Hazırlanışı


* Unu eleyerek bir kaba alın

* Ilık su ve tuz ile yumuşak bir hamur haline gelene gelene kadar yoğurunYarım saat dinlendirin

* Hamuru 10 eşit parçaya bölün

* Oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde yufkalar açın


* Margarini eritip, açtığınız yufkaların üzerine sürün

* Yufkaları üst üste koyun, merdane ile açın

* Yufkadan istediğiniz büyüklükte kareler kesin

* Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırıp kestiğiniz kare hamurların içine koyun

* Bohça gibi kapatın ve tepsiye dizin

* Üzerine yağ gezdirip, fırında kızarana dek pişirin

* Servis tabağına alıp, sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı pulbiberi gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla