Konu
:
Kat Kat Poğaçalar
Yalnız Mesajı Göster
Kat Kat Poğaçalar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kat Kat Poğaçalar
poğaça tarifleri - süt ile yapılan poğaçalar
Kat kat poğaçalar malzemeleri
1 yumurta
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
4 su bardağı un
60 gr tereyağı
İç harcı için
100 gr beyaz peynir
# Kat kat poğaçalar hazırlanışı
Brunch için hazırlayacağınız özel tariflerle klasik kahvaltınızı zenginleştirerek sohbeti bol ve lezzetli bir sunum yapın
Tereyağını oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin
Mayayı suyun içinde eriyinceye kadar karıştırın
Geniş bir kabın içerisinde süt, ayçiçeği yağı, mayalı su, tuz, şeker ve yumurta akını karıştırın
Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun
Gerekirse un ilave edin
Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze haline getirin
Unlanmış tezgahta her bir parçayı merdane yardımıyla yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde açın
Aralarına yumuşamış tereyağı sürerek üst üste dizin (En üstteki hamurun üzerine tereyağı sürülmeyecek)
Üst üste dizilmiş hamurun üzerine hafif un serpiştirerek yaklaşık 60 cm çapında olacak şekilde tekrar açın
Enlemesine ve boylamasına ortadan keserek 4 parçaya ayırın
Sonra her parçayı tekrar 3-4 parçaya ayırın
Peyniri çatalla ezin ve hamurların geniş kenarlarına paylaştırın
Sigara böreği sarar gibi sarın
Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın
Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Soğuduktan sonra servis yapın
Kat kat poğaçalar artık hazır, afiyet olsun
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul