Yalnız Mesajı Göster

Kat Kat Poğaçalar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kat Kat Poğaçalar



poğaça tarifleri - süt ile yapılan poğaçalar


Kat kat poğaçalar malzemeleri


1 yumurta


1 çay bardağı ayçiçeği yağı


1 su bardağı ılık süt


1 çay bardağı ılık su


Yarım paket yaş maya


1 tatlı kaşığı tuz


1 tatlı kaşığı tozşeker


4 su bardağı un


60 gr tereyağı

İç harcı için


100 gr beyaz peynir

# Kat kat poğaçalar hazırlanışı


Brunch için hazırlayacağınız özel tariflerle klasik kahvaltınızı zenginleştirerek sohbeti bol ve lezzetli bir sunum yapın Tereyağını oda sıcaklığında yumuşayıncaya kadar bekletin


Mayayı suyun içinde eriyinceye kadar karıştırın Geniş bir kabın içerisinde süt, ayçiçeği yağı, mayalı su, tuz, şeker ve yumurta akını karıştırın Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun Gerekirse un ilave edin


Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze haline getirin Unlanmış tezgahta her bir parçayı merdane yardımıyla yaklaşık yemek tabağı büyüklüğünde açın Aralarına yumuşamış tereyağı sürerek üst üste dizin (En üstteki hamurun üzerine tereyağı sürülmeyecek)


Üst üste dizilmiş hamurun üzerine hafif un serpiştirerek yaklaşık 60 cm çapında olacak şekilde tekrar açın Enlemesine ve boylamasına ortadan keserek 4 parçaya ayırın Sonra her parçayı tekrar 3-4 parçaya ayırın


Peyniri çatalla ezin ve hamurların geniş kenarlarına paylaştırın Sigara böreği sarar gibi sarın Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın


Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğuduktan sonra servis yapın

Kat kat poğaçalar artık hazır, afiyet olsun

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla