Konu
:
Kirazlı Krep
Yalnız Mesajı Göster
Kirazlı Krep
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kirazlı Krep
krep tarifi - krep hamuru nasıl hazırlanır - krep hamurunun yapılışı
MALZEMESİ
4 kişilik
3 yumurta
4/5 su bardağı süt
80 gram (1,5 çay bardağı) un
tereyağı
tozşeker
20 adet kiraz
kiraz keçeli
bir tutam tuz
YAPILIŞI:
1) Yumurtaları, un, bir tutam tozşeker ve tuzla çırpın
Sürekli karıştırarak yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin
Sonunda karışım, pütürsüz ve kadifemsi olmalı
2) 24 cm
lik bir tavada ceviz büyüklüğünde tereyağı eritin
Önceden hazırladığınız yumurtalı karışımdan bir kepçe koyun
Bu sıvıyı tavanın dibine iyice yayın ve iki taraflı kızartın
3) Yumurtalı karışım bitinceye kadar, diğer krepleri de aynı şekilde kızartın
Hepsi bitince her birinin ortasına bolca kiraz reçeli yayın
4) Bazı krepleri yelpaze, bazılarını da bohça gibi kapatın
Su ve şeker karışımında birkaç dakika kalmış taze çileklerle süsleyerek, ılık servis yapmalısınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul