Yalnız Mesajı Göster

Kirazlı Krep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kirazlı Krep



krep tarifi - krep hamuru nasıl hazırlanır - krep hamurunun yapılışı
MALZEMESİ 4 kişilik


3 yumurta

4/5 su bardağı süt

80 gram (1,5 çay bardağı) un

tereyağı

tozşeker

20 adet kiraz

kiraz keçeli

bir tutam tuz

YAPILIŞI:


1) Yumurtaları, un, bir tutam tozşeker ve tuzla çırpın Sürekli karıştırarak yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin Sonunda karışım, pütürsüz ve kadifemsi olmalı


2) 24 cmlik bir tavada ceviz büyüklüğünde tereyağı eritin Önceden hazırladığınız yumurtalı karışımdan bir kepçe koyun Bu sıvıyı tavanın dibine iyice yayın ve iki taraflı kızartın


3) Yumurtalı karışım bitinceye kadar, diğer krepleri de aynı şekilde kızartın Hepsi bitince her birinin ortasına bolca kiraz reçeli yayın


4) Bazı krepleri yelpaze, bazılarını da bohça gibi kapatın Su ve şeker karışımında birkaç dakika kalmış taze çileklerle süsleyerek, ılık servis yapmalısınız



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla