Konu
:
Afgan Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Afgan Ekmeği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Afgan Ekmeği
Afgan Ekmeği nasıl yapılır - Nan-i Afghani tarifi
Malzemeler
* 1
5 su bardağı ılık su
* 7 gr
kuru maya
* 1 küp şeker
* 4 bardak un(tam buğday unu kullandım)
* 1/4 su bardağı zeytinyağı
* 1 yumurta sarısı
* üzerine serpiştirmek için çörek otu
* tuz
Yapılışı
* Mayayı hamur kabına alıp 1
5 bardak suyun birazıyla ,şekeri ekleyip 10 dakika bekletin
Üzeri köpük köpük olup kabarınca, zeytinyağı katıp karıştırın
Un ve tuzu mayalı karışıma ekleyin
* Kalan suyu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurun gerekirse fazladan su ilave edin
Hafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın
Sonra tekrar yoğurun
Hamur elastik olunca üzerini kapatıp 1-1
5 saat mayalandırın
* Mayalana hamuru 8 eşit parçaya bölüp , parçaları yuvarlayın
* Her bir hamur topunu 9-10 cm uzunluğunda 1/2 cm kalınlığında oval şekil vererek açın
Üzerini çatalla çizin , yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin
190 derece fırında 25- 30 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul