Yalnız Mesajı Göster

Afgan Ekmeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Afgan Ekmeği



Afgan Ekmeği nasıl yapılır - Nan-i Afghani tarifi


Malzemeler


* 15 su bardağı ılık su

* 7 gr kuru maya

* 1 küp şeker

* 4 bardak un(tam buğday unu kullandım)

* 1/4 su bardağı zeytinyağı

* 1 yumurta sarısı

* üzerine serpiştirmek için çörek otu

* tuz



Yapılışı


* Mayayı hamur kabına alıp 15 bardak suyun birazıyla ,şekeri ekleyip 10 dakika bekletin Üzeri köpük köpük olup kabarınca, zeytinyağı katıp karıştırınUn ve tuzu mayalı karışıma ekleyin

* Kalan suyu da azar azar ekleyerek hamuru yoğurun gerekirse fazladan su ilave edinHafif ele yapışan bir hamur elde ettikten sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın Sonra tekrar yoğurunHamur elastik olunca üzerini kapatıp 1-15 saat mayalandırın

* Mayalana hamuru 8 eşit parçaya bölüp , parçaları yuvarlayın

* Her bir hamur topunu 9-10 cm uzunluğunda 1/2 cm kalınlığında oval şekil vererek açınÜzerini çatalla çizin , yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin 190 derece fırında 25- 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla