Konu
:
Meyveli Ve Ballı Kaygana
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Ve Ballı Kaygana
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Ve Ballı Kaygana
Meyveli Ve Ballı Kaygana Tarifi - Ballı Kaygana Yapılışı - Ballı Kaygana Nasıl Yapılır - Meyveli Ve Ballı Kaygana Malzemeleri
260 gram (2 su bardağı) un
60 gram (4 çorba kaşığı) tozşeker
3 dl
(1 su bardağından biraz fazla) süt
3 yumurta
1/2 paket tatlı mayası
Tereyağı ya da margarin
Bir su bardağı ahududu, böğürtlen, çilek ve benzeri meyveler
1 adet doğranmış şeftali
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
1 Şeftali dahil tüm meyveleri bal ve limonla karıştırın
Meyveleri bu şekilde dinlendirirken kayganaları hazırlayın: Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun
Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ekleyip karıştırın
2 Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın
Sonra karışımı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın
3 Bir demir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağı ya da margarinle yağlayın
Sonra hazırlanmış karışımdan, birbirlerine değmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun
Kabarmaya başlayınca spatüla yardımıyla çevirin
Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin
Servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üstünü ballı meyvelerle süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul