Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Ve Ballı Kaygana

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Ve Ballı Kaygana



Meyveli Ve Ballı Kaygana Tarifi - Ballı Kaygana Yapılışı - Ballı Kaygana Nasıl Yapılır - Meyveli Ve Ballı Kaygana Malzemeleri

260 gram (2 su bardağı) un

60 gram (4 çorba kaşığı) tozşeker

3 dl (1 su bardağından biraz fazla) süt

3 yumurta

1/2 paket tatlı mayası

Tereyağı ya da margarin

Bir su bardağı ahududu, böğürtlen, çilek ve benzeri meyveler

1 adet doğranmış şeftali

2 çorba kaşığı bal

1 çorba kaşığı limon suyu

Tuz


1 Şeftali dahil tüm meyveleri bal ve limonla karıştırın Meyveleri bu şekilde dinlendirirken kayganaları hazırlayın: Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ekleyip karıştırın

2 Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın Sonra karışımı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın

3 Bir demir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağı ya da margarinle yağlayın Sonra hazırlanmış karışımdan, birbirlerine değmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun Kabarmaya başlayınca spatüla yardımıyla çevirin Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin Servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üstünü ballı meyvelerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla