Konu
:
Yağlama
Yalnız Mesajı Göster
Yağlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağlama
Yağlama Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır - Yağlama Malzemeleri
Yağlama
1 kilo un
250 gr kıyma
3 soğan, tuz
1 çorba kaşığı salça
1 adet bayat ekmek
Kırmızıbiber
Ceviz büyüklüğünde
yaş maya
Tuz
1- Maya ılık suda eritilir
Bayat ekmek suda ıslatılıp, hamura katılır
Tuz ve un ilave edilip, iyice yoğrulur
Yarım saat mayalandırılır
2- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp, merdane ile büyük bir tabak büyüklüğünde açılır
3- Açılan hamur, saç, soba veya aygaz üzerinde kullanılan saçlar üzerinde pişirilir
Bu hamurlar sacda döndürülerek pişirilir (Sac ekmeği gibi)
4- Servis tabağına bir yufka yerleştirilip, üzerine kıymalı iç yerleştirilir
Üzerine bir yufka konup tekrar iç yerleştirilir
Bir yufka, bir iç yerleştirilir
10 tane yufka üst üste gelecek şekilde hazırlanır
5- Üst üste pasta görünümü veren bu hamurlar 8 parçaya bölünür
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp sıcak servis yapılır
Yufkalar çok olduğu için aynı anda yenmeyebilir
Bu yüzden yiyeceğiniz zaman kıyma ve yoğurt koyup yiyebilirsiniz
İçin Hazırlanması:
1- Soğan ince ince doğranır
1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağında soğan pembeleşinceye kadar pişirilir
İyice piştikten sonra 4 su bardağı su ilave edilip kaynatılır
İçin özelliği sulu olmasıdır
Yufkalara kıymalı su koyarken suyu tükenirse, içine su ilave edebilirsiniz
2- Ayrıca sarımsaklı yoğurt hazırlamayı unutmayınız
3- Kıymalı iç oldukça sulu (çorba gibi) olmalıdır ki yufkaları ıslatıp yumuşatsın
Evde saç yoksa bunun yerine teflon tavada yağsız olarak pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul