Konu: Yağlama
Yalnız Mesajı Göster

Yağlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağlama



Yağlama Tarifi - Yağlama Nasıl Yapılır - Yağlama Malzemeleri
Yağlama


1 kilo un

250 gr kıyma

3 soğan, tuz

1 çorba kaşığı salça

1 adet bayat ekmek

Kırmızıbiber

Ceviz büyüklüğünde

yaş maya

Tuz


1- Maya ılık suda eritilir Bayat ekmek suda ıslatılıp, hamura katılır Tuz ve un ilave edilip, iyice yoğrulur Yarım saat mayalandırılır

2- Yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp, merdane ile büyük bir tabak büyüklüğünde açılır

3- Açılan hamur, saç, soba veya aygaz üzerinde kullanılan saçlar üzerinde pişirilir Bu hamurlar sacda döndürülerek pişirilir (Sac ekmeği gibi)

4- Servis tabağına bir yufka yerleştirilip, üzerine kıymalı iç yerleştirilir Üzerine bir yufka konup tekrar iç yerleştirilir Bir yufka, bir iç yerleştirilir 10 tane yufka üst üste gelecek şekilde hazırlanır

5- Üst üste pasta görünümü veren bu hamurlar 8 parçaya bölünür Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp sıcak servis yapılır Yufkalar çok olduğu için aynı anda yenmeyebilir Bu yüzden yiyeceğiniz zaman kıyma ve yoğurt koyup yiyebilirsiniz


İçin Hazırlanması:

1- Soğan ince ince doğranır 1 çay bardağı sıvıyağ ve 1 kaşık tereyağında soğan pembeleşinceye kadar pişirilir İyice piştikten sonra 4 su bardağı su ilave edilip kaynatılır İçin özelliği sulu olmasıdır Yufkalara kıymalı su koyarken suyu tükenirse, içine su ilave edebilirsiniz

2- Ayrıca sarımsaklı yoğurt hazırlamayı unutmayınız

3- Kıymalı iç oldukça sulu (çorba gibi) olmalıdır ki yufkaları ıslatıp yumuşatsın Evde saç yoksa bunun yerine teflon tavada yağsız olarak pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla