Konu
:
Pırasalı Gül Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Gül Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Gül Böreği
Pırasalı Gül Böreği – Pırasalı Gül Böreği Malzemeleri – Pırasalı Gül Böreği Nasıl Yapılır
Pırasalı Gül Böreği 8 Kişilik
Malzemeler:
1 kg pırasa,
6 yaprak yufka,
1 su bardağı yoğurt ve sıvı yağ,
2 yumurta,
Tuz ve karabiber
Yapılışı:
Pırasalar ince ince doğranır
Bir tavada sıvıyağla yumuşayıncaya kadar kavrulur
Tuz, karabiber ilâve edilip karıştırılır
Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır
Diğer bir kapta yumurta, yağ ve yoğurt karıştırılıp sos yapılır
Bir yufka ortadan ikiye bölünüp tezgâha serilir
Üzerine sostan sürülüp, pırasalı malzemeden katılarak rulo yapılır
Rulo, tepsiye, kendi etrafında yuvarlanarak yerleştirilir
Diğer yufkalar da bu şekilde sarılıp tepsiye koyulur
Kalan sostan üzerlerine sürülür
200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
Fazilet Takvimi 2011
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul