Yalnız Mesajı Göster

Kaysılı Ve Ayva Reçelli Poğaça

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaysılı Ve Ayva Reçelli Poğaça





Malzemeler:


3 subardagi un

1 yumurta

1 paket maya

1 caybardagi ilik sut

bir tutam tuz

yarim caybardagi seker

50 gr eritilmis tereyag

Kaysi

Ayva Receli

Siviyag

Yapilisi


Un, maya, tuz ve seker karistilir Tereyag eritilir, sut azicik isitilir ve ilave edilir, yumurtayi da ekledikten sonra yogrulur ve uzerini kapatip 1 saat ilik ortamda bekletilir Bu arada kaysileri az suyla kaynatilir Hamur dan parcalar koparip acilir kaysiyi acip arasina 1 caykasigi ayvareceli koyulur ve hamurun icine koyulur kapatilir Hepsini yaglanmis tepsiye dizip siviyag ustune surulur ve 180 derecede isitilmis firina verilir

Alıntı Yaparak Cevapla