Konu
:
Açma I
Yalnız Mesajı Göster
Açma I
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Açma I
Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 40 dk
Kaç Kişilik 8
Yöntem
600 Gr un (5 su bardağı)
1 Su bardağı ılık su
1 Adet yumurta
1 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı tuz
2
5 Çorba kaşığı pakmaya
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ayçiçek yağı
2 Çorba kaşığı margarin
Üzerine serpmek için : Çörekotu
Hazırlanışı
Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın
Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun
Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin
Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın
Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin
Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın
İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın
Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul