Yalnız Mesajı Göster

Cimcik (Kütahya)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cimcik (Kütahya)





1 adet yumurta

Aldığı kadar un

tuz
Üstü için

yoğurt

3 diş sarımsak

tereyağ

kırmızı biber
Hazırlanışı

Yumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur yoğrulur

Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır

Hamur 2×2 cm karelere bölünür

Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir

Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır

Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır

Kırmızı biber tereyağında yakılır

Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir

Bu yemek aslında yumurtalı fiyonk makarna‘nın evde yapılmış hali

Hamur yumakları un ya da nemli bez ile örterseniz kurumazlar

Açtığınız hamuru kolay kesmek için her iki tarafından ortada buluşacak şekilde sarın Rulo olmuş hamuru 2 cm aralıkla kesip, açın Şeritleri üst üste koyarak yine 2 cm arayla kesip kareleri elde edin

Alıntı Yaparak Cevapla