Konu
:
Cimcik (Kütahya)
Yalnız Mesajı Göster
Cimcik (Kütahya)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cimcik (Kütahya)
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
tuz
Üstü için
yoğurt
3 diş sarımsak
tereyağ
kırmızı biber
Hazırlanışı
Yumurta, un ve tuz yoğrulup, sert olmayan bir hamur yoğrulur
Hamur 4 yumağa ayrılıp mümkün oldukça ince açılır
Hamur 2×2 cm karelere bölünür
Karelerin çapraz iki ucu ortada birleştirilerek fiyonklar elde edilir
Cimcikler kaynar tuzlu suda haşlanır
Bu arada sarımsaklı yoğurt yapılır
Kırmızı biber tereyağında yakılır
Kevgirle tabaklara alınan cimciklerin üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli eritilmiş tereyağ dökülerek servis edilir
Bu yemek aslında yumurtalı fiyonk makarna‘nın evde yapılmış hali
Hamur yumakları un ya da nemli bez ile örterseniz kurumazlar
Açtığınız hamuru kolay kesmek için her iki tarafından ortada buluşacak şekilde sarın
Rulo olmuş hamuru 2 cm aralıkla kesip, açın
Şeritleri üst üste koyarak yine 2 cm arayla kesip kareleri elde edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul