06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekşimikli Kol Böreği
Ekşimikli Kol Böreği Tarifi - Ekşimikli Kol Böreği Yapılışı - Ekşimikli Kol Böreği Malzemeleri

Malzemesi:
Hamuru için 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı un İç harcı için; 2 adet kuru soğan 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı ekşimik veya lor peyniri Tuz, karabiber, pul biber 2 su bardağı su Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt
Tarifi:
• Yoğurma kabında; yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ ve tuzu karıştırın
• Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun
• 30 dakika dinlendirin
• Öte yandan, ince kıyılmış soğanları zeytinyağında 2 dakika kavurun
• Üzerine bulguru ekleyip birkaç dakika daha karıştırın
• Suyu da ilave ederek, tuz, karabiber, pul biber serpiştirip, kısık ateşte 10 dakika pişirin
• Bulgur suyunu çekince ocağın altını kapatıp, peyniri ekleyin
• Hamurdan altı adet beze yapıp, oklavayla hazır yufka büyüklüğünde açın
• Hazırladığınız iç harcını yufkalara paylaştırarak, yufkaları rulo biçiminde sarın
• Yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak, ruloları içten başlayarak birbirinin etrafına dolayın
• Yoğurdu ve yumurtayı çırparak böreğin tüm yüzeyine sürün
• 175 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin
• Sıcak olarak servise sunun
Hazırlama Süresi: 40
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 8
|
|
|