Yalnız Mesajı Göster

Ekşimikli Kol Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ekşimikli Kol Böreği



Ekşimikli Kol Böreği Tarifi - Ekşimikli Kol Böreği Yapılışı - Ekşimikli Kol Böreği Malzemeleri




Malzemesi:

Hamuru için 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı su 1 çay kaşığı tuz 6 su bardağı un İç harcı için; 2 adet kuru soğan 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 2 su bardağı köftelik bulgur 2 su bardağı ekşimik veya lor peyniri Tuz, karabiber, pul biber 2 su bardağı su Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı yoğurt


Tarifi:

• Yoğurma kabında; yumurta, yoğurt, su, sıvıyağ ve tuzu karıştırın

• Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutun

• 30 dakika dinlendirin

• Öte yandan, ince kıyılmış soğanları zeytinyağında 2 dakika kavurun

• Üzerine bulguru ekleyip birkaç dakika daha karıştırın

• Suyu da ilave ederek, tuz, karabiber, pul biber serpiştirip, kısık ateşte 10 dakika pişirin

• Bulgur suyunu çekince ocağın altını kapatıp, peyniri ekleyin

• Hamurdan altı adet beze yapıp, oklavayla hazır yufka büyüklüğünde açın

• Hazırladığınız iç harcını yufkalara paylaştırarak, yufkaları rulo biçiminde sarın

• Yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak, ruloları içten başlayarak birbirinin etrafına dolayın

• Yoğurdu ve yumurtayı çırparak böreğin tüm yüzeyine sürün

• 175 dereceye ayarlı fırında 45-50 dakika pişirin

• Sıcak olarak servise sunun


Hazırlama Süresi: 40

Pişirme Süresi: 20

Kişi Sayısı: 8

Alıntı Yaparak Cevapla