Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Haşhaşlı Açma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Haşhaşlı Açma



Cevizli Haşhaşlı Açma Tarifi - Cevizli Haşhaşlı Açma Yapılışı - Cevizli Haşhaşlı Açma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Cevizli Haşhaşlı Açma

Malzemeler:


1 Su B Su

2 Yumurta

1 Çay B Süt

1 Çay B Sıvıyağ

3 Çorba K Margarin


Yarım Pk Yaş Maya

Tuz

Şeker

Ustasından Un Ölçüsü


İç Harcı İçin:

Ceviz

Haşhaş Ezmesi


Üzeri İçin:

Yumurta Sarısı


Hazırlanışı:


Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz Su, süt ve sıvıyağı koyuyoruz Mayayı katıp sıvılarla birlikte elimizle çözüyoruz Margarin, 14 çorba kaşığı un, tuz ve biraz şeker koyup yoğuruyoruz


Mayalanması için dinlendiriyoruz Hamuru 26 bezeye bölüyoruz Margarin sürerek elimizle hamurları çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz Haşhaş ezmesine biraz sıvıyağ koyup karıştırıyoruz


13 tane hamura haşhaş ezmesi sürüp toz ceviz serpiyoruz Diğer hamurları yağlı kısmı hamurun üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz Hamurları rulo yapıp gül böreği şeklinde sarıyoruz


Yağlanmış tepsiye diziyoruz Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz Biraz daha mayalandırıyoruz


Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla