Konu
:
Cevizli Haşhaşlı Açma
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Haşhaşlı Açma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Haşhaşlı Açma
Cevizli Haşhaşlı Açma Tarifi - Cevizli Haşhaşlı Açma Yapılışı - Cevizli Haşhaşlı Açma Nasıl Yapılır - Oktay Usta Cevizli Haşhaşlı Açma
Malzemeler:
1 Su B
Su
2 Yumurta
1 Çay B
Süt
1 Çay B
Sıvıyağ
3 Çorba K
Margarin
Yarım Pk
Yaş Maya
Tuz
Şeker
Ustasından Un Ölçüsü
İç Harcı İçin:
Ceviz
Haşhaş Ezmesi
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Hazırlanışı:
Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz
Su, süt ve sıvıyağı koyuyoruz
Mayayı katıp sıvılarla birlikte elimizle çözüyoruz
Margarin, 14 çorba kaşığı un, tuz ve biraz şeker koyup yoğuruyoruz
Mayalanması için dinlendiriyoruz
Hamuru 26 bezeye bölüyoruz
Margarin sürerek elimizle hamurları çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz
Haşhaş ezmesine biraz sıvıyağ koyup karıştırıyoruz
13 tane hamura haşhaş ezmesi sürüp toz ceviz serpiyoruz
Diğer hamurları yağlı kısmı hamurun üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz
Hamurları rulo yapıp gül böreği şeklinde sarıyoruz
Yağlanmış tepsiye diziyoruz
Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz
Biraz daha mayalandırıyoruz
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul