Yalnız Mesajı Göster

Salçalı Hamur Kızartması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Hamur Kızartması



Salçalı Hamur Kızartması Tarifi - Salçalı Hamur Kızartmasının Yapılışı


Malzemeler


1 adet yumurta

2 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı karbonat

1 çay kaşığı tuz

2 su bardağı un


Sosu için,


2 yemek kaşığı domates salçası

1 adet domates

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı sıcak su

Damak tadınıza göre tuz


Kızartmak için,


Sıvıyağ


Hazırlanışı


1 Yoğurma kabına; un, tuz ve karbonatı alıp karıştırın

2 Karışımın ortasını havuz gibi açın

3 Yumurta ve yoğurdu ilave edin

4 Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun

5 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin

6 Kızgın yağda nar gibi olana kadar kızartın

7 Kızaran hamurları fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alın

8 Sosunu hazırlamak için domates ve sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin

9 Tavaya; domates rendesi, domates salçası, sarımsak rendesi, sıcak su, zeytinyağı ve tuzu alıp karıştırın

10 Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin

11 Kızarttığınız hamurları derin bir servis kasesine alın

12 Üzerine salçalı sosu döküp karıştırın

13 Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla