Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Köy Ekmeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Köy Ekmeği



Cevizli Köy Ekmeği Tarifi - Cevizli Köy Ekmeği Hazırlanışı - Pişirme Talitmaları

Malzemeler


1 cup çavdar unu

1 cup tam buğday unu

2 cup beyaz un

1 cup ceviz (ayıklanarak iri kıyılmış)

2 tsp instant maya

2 tsp tuz

1 tbsp sıvıyağ

2 cup su


Yapılışı


Ekmek makinesine malzemelerimizi su+tuz+sıvı yağ+un+maya sırasıyla koyarak temel ekmek programında (makinesi Sinbo olanlar için 1 program-3 saatlik) çalıştıralım… Ek malzeme sinyali geldiğinde ceviz içini ilave edelim ve pişmeye bırakalım… Ekmeğimiz pişince makineden çıkarıp kabıyla beraber 10-15 dakika kadar soğumasını bekleyip kalıptan öyle çıkaralım ve ızgara teli üzerinde soğutup dilimleyelim

Alıntı Yaparak Cevapla