Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Mantı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Mantı



Kestaneli Mantı Tarifi - Kestaneli Mantının Yapılışı - Kestaneli Mantı Nasıl Yapılır

malzemeleri


3 su bardağı un

Yarım su bardağı kestane unu

4 yumurta

Tuz

1 yumurta akı


İç harcı için


Yarım kg şekersiz kestane püresi

200 gr lor peyniri

2 yumurta sarısı

Tuz

Karabiber

Kırmızı pul biber


üzeri için


80 gr parmesan peyniri

25 gr çam fıstığı

1 yemek kaşığı tereyağı


Yapılışı:


Mantı hamuru için yumurta akı hariç diğer malzemeleri yoğurun 30 dakika dinlendirin

Kestane ezmesi, lor peyniri, yumurta sarısı, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın

Hamuru merdaneyle yufka kalınlığında açın 2 cm eninde uzun dikdörtgen şeklinde kesin üzerine yumurta akı sürün Aralıklı olarak kestane harcını paylaştırın Diğer 2 cm enindeki mantı yufkasını üzerine kapatın Kenarlarını iyice bastırarak yapıştırın Kareler şeklinde kesin

Kaynar suda 4-5 dakika haşlayın çam fıstıklarını tereyağıyla kavurun Haşladığınız mantıları ilave edip 2-3 dakika soteleyin üzerine parmesan peyniri serpin Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla