Konu
:
Kestaneli Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Mantı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Mantı
Kestaneli Mantı Tarifi - Kestaneli Mantının Yapılışı - Kestaneli Mantı Nasıl Yapılır
malzemeleri
3 su bardağı un
Yarım su bardağı kestane unu
4 yumurta
Tuz
1 yumurta akı
İç harcı için
Yarım kg şekersiz kestane püresi
200 gr lor peyniri
2 yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
üzeri için
80 gr parmesan peyniri
25 gr çam fıstığı
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Mantı hamuru için yumurta akı hariç diğer malzemeleri yoğurun
30 dakika dinlendirin
Kestane ezmesi, lor peyniri, yumurta sarısı, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
Hamuru merdaneyle yufka kalınlığında açın
2 cm eninde uzun dikdörtgen şeklinde kesin
üzerine yumurta akı sürün
Aralıklı olarak kestane harcını paylaştırın
Diğer 2 cm enindeki mantı yufkasını üzerine kapatın
Kenarlarını iyice bastırarak yapıştırın
Kareler şeklinde kesin
Kaynar suda 4-5 dakika haşlayın
çam fıstıklarını tereyağıyla kavurun
Haşladığınız mantıları ilave edip 2-3 dakika soteleyin
üzerine parmesan peyniri serpin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul