Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Çemenli Açma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Çemenli Açma



Malzemeler:

6 su bun

2 çorba ktereyağı

yarım çay bsıvıyağ

1 yumurta

1 su bsüt

15 çorba kkuru maya

2 çorba ktoz şeker

1 çorba ktuz

aldığı kadar un

İç harcı için:


3 çorba khaşhaş

sıvıyağ

2 çorba kçemen

sıvıyağ

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına 5 su b unu alın Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın Ortasını açın Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun


Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın Tatlı tabağı büyüklüğünde açın

Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin


Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın Çemen ile sıvayarak rulo yapın Yağlanmış tepsiye alarak hepsinin üzerine

yumurta sarısı sürün190 dercede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla