Konu
:
Haşhaşlı Çemenli Açma
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Çemenli Açma
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Çemenli Açma
Malzemeler:
6 su b
un
2 çorba k
tereyağı
yarım çay b
sıvıyağ
1 yumurta
1 su b
süt
1
5 çorba k
kuru maya
2 çorba k
toz şeker
1 çorba k
tuz
aldığı kadar un
İç harcı için:
3 çorba k
haşhaş
sıvıyağ
2 çorba k
çemen
sıvıyağ
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına 5 su b
unu alın
Üzerine maya, toz şeker ve tuzu ekleyerek karıştırın
Ortasını açın
Havuza sıvıyağ, ılık süt, erimiş tereyağı ve yumurtanın akını ekleyerek karıştırın
Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun
Hamuru bir süre beklettikten sonra 2 bezeye ayırın
Birinci bezeyi de 7 bezeye ayırın
Tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Üzerini haşhaş ile sıvayarak rulo yapın
Açma şekli vererek yağlanmış tepsiye dizin
Ayrılan diğer bezeyi açabildiğniz kadar açın
Çemen ile sıvayarak rulo yapın
Yağlanmış tepsiye alarak hepsinin üzerine
yumurta sarısı sürün
190 dercede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul