Konu
:
Pırasalı Tavuklu Pay
Yalnız Mesajı Göster
Pırasalı Tavuklu Pay
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pırasalı Tavuklu Pay
Pırasalı Tavuklu Pay Tarifi - Pırasalı Tavuklu Pay Yapılışı - Pırasalı Tavuklu Pay Nasıl Yapılır - Oktay Usta Pırasalı Tavuklu Pay
Malzeme Listesi:
3 Su B
Un
1 Yumurta
1 Kase Yoğurt
Yarım Çay B
Sirke
125 Gr
Tereyağı
1 Çay K
Karbonat
Tuz
İç Harcı İçin:
1 Tavuk Göğsü
2 Diş Sarımsak
Yarım Kg
Pırasa
Tuz
Karabiber
Kimyon
Sıvıyağ
Üzeri İçin:
Yumurta Sarısı
Hazırlanışı:
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz
Ortasına yumurtayı kırıyoruz
Yoğurt, sirke ve tereyağını koyuyoruz
Unun üzerine karbonat ve tuzu döküyoruz
Sıvılardan başlayarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz
10 dakika dinlendiriyoruz
İç harcı için, pırasa ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz
Küçük doğranmış tavuk göğsünü ekleyip kavurmaya devam ediyoruz
Altını kapatmaya yakın tuz, karabiber ve kimyon ekleyip karıştırıyoruz
Dinlenen hamuru 2 bezeye bölüyoruz
Hamurları orta boy bir kalıba göre açıyoruz
Yağlamış olduğumuz çember bir kalıbın tabanına ilk hamuru koyuyoruz
İç harcını üzerine döküp yayıyoruz
Diğer hamuru üzerine hapatıyoruz
Kenardan çıkan hamurları kesip yoğuruyoruz
Uzun şeritler halinde yuvarlayıp burgu şeklinde çeviriyoruz
Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüyoruz
Kenarlarına burgu yaptığımız hamuru yerleştiriyoruz
Bıçak ile hamurun üzerine çizikler atıyoruz
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul