Konu
:
Keçi Patisi
Yalnız Mesajı Göster
Keçi Patisi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keçi Patisi
Keçi Patisi Tarifi - Keçi Patisi Yapılışı - Edirnenin Meşhur Keçi Patisi
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 fiske toz şeker
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu veya karbonat
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Un, kabartma tozu, tuz ve şeker birlikte harmanlanır
Ortası açılarak yumurta ve yoğurt konur
Hamur yoğurulur (Ne çok sert, ne de çok yumuşak olmalıdır)
Hamurdan iki parmak kalınlığında şeritler yaparak 3'er santim eninde kesiyoruz
Her parçanın kesik olan kısmına bıçakla ortaya kadar bir çentik açıyoruz
Aynı parçayı yan çevirip diğer kesik kenardan bir çentik daha atıyoruz ( çaprazlama)
Kızgın yağa atarak kızartıyoruz
Kağıt havluya alarak fazla yağını alıp servis yapabiliriz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul