Konu: Keçi Patisi
Yalnız Mesajı Göster

Keçi Patisi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keçi Patisi



Keçi Patisi Tarifi - Keçi Patisi Yapılışı - Edirnenin Meşhur Keçi Patisi

Malzemeler:


2,5 su bardağı un


1 yumurta


1 çay bardağı yoğurt


1 çay kaşığı tuz


1 fiske toz şeker


1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu veya karbonat


Kızartmak için sıvıyağ





Yapılışı:


Un, kabartma tozu, tuz ve şeker birlikte harmanlanır Ortası açılarak yumurta ve yoğurt konur


Hamur yoğurulur (Ne çok sert, ne de çok yumuşak olmalıdır)


Hamurdan iki parmak kalınlığında şeritler yaparak 3'er santim eninde kesiyoruz Her parçanın kesik olan kısmına bıçakla ortaya kadar bir çentik açıyoruz Aynı parçayı yan çevirip diğer kesik kenardan bir çentik daha atıyoruz ( çaprazlama)


Kızgın yağa atarak kızartıyoruz Kağıt havluya alarak fazla yağını alıp servis yapabiliriz

Alıntı Yaparak Cevapla