Konu
:
Kırma Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kırma Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kırma Börek
börek tarifi - kırma börek nasıl yapılır - yufka böreğiMalzemeler
5 yufka
250 gr peynir veya lor
Üzeri için:
2 bardak yoğurt
1 yumurta
1/2 bardak sıvı yağ
Hazırlanışı
Tepsimizi yağlayarak işe başlıyoruz
Masaya serdiğimiz bir adet yufkanın yarısına peynirimizi serpiyoruz
Yufkamızı ikiye katlıyoruz
Yufkayı her iki taraftan da büzüştürüyoruz
Bir bıçak yardımıyla 4 parmak genişliğinde kesiyoruz
Tepsimize diziyoruz
Tüm yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz
Üzeri için yoğurt, yumurta ve sıvı yağı karıştırıyoruz(Lor kullanacaklar için; bazen lor tuzsuz oluyor bu aşamada üstüne dökeceğiniz karışıma biraz tuz ekleyebilirsiniz)
Böreğin her tarafını kaplayacak şekilde sürüyoruz
175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul