Konu
:
Rulo Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Rulo Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rulo Ekmek
Rulo Ekmek Tarifi - Rulo Ekmek Yapılışı - Rulo Ekmek Nasıl Yapılır - Dr Oetker Rulo Ekmek
Malzemeler:
275 g (2,5 su bardağı) un
1 poşet Dr
Oetker Instant Maya
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı margarin
200 ml (1 su bardağı) ılık süt
İç malzeme:
1 adet haşlanmış küçük boy patates
1 demet maydanoz
1 adet taze soğan
50 g (1 çay bardağı) beyaz peynir rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı susam
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam
Hazırlanışı:
Unu eleyip maya ile karıştırın
Tuz, margarin ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun
Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin
Haşlanmış patatesin kabuğunu soyup rendeleyin
Taze soğanı ve maydanozu ince doğrayıp patatese ekleyin
Peynir rendesi, biber salçası, sıvı yağ, karabiber, tuz ve susamı da ilave edip kaşıkla iyice karıştırın
Mayalanan hamuru kısa bir süre daha yoğurup merdane ile 20x30 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın
Üzerine sebzeli karışımı yayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın
Ruloyu 12x25 cm boyutlarında yağlanmış kalıba alın, üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 25 dakika bekletin
Süre sonunda üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin
Elektrikli fırın ayarı:
Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)
Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)
Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika
Fırından alıp 20 dakika sonra kalıptan çıkartın
Ilık veya soğuk olarak dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul