Konu: Rulo Ekmek
Yalnız Mesajı Göster

Rulo Ekmek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rulo Ekmek



Rulo Ekmek Tarifi - Rulo Ekmek Yapılışı - Rulo Ekmek Nasıl Yapılır - Dr Oetker Rulo Ekmek




Malzemeler:

275 g (2,5 su bardağı) un

1 poşet Dr Oetker Instant Maya

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı margarin

200 ml (1 su bardağı) ılık süt


İç malzeme:


1 adet haşlanmış küçük boy patates

1 demet maydanoz

1 adet taze soğan

50 g (1 çay bardağı) beyaz peynir rendesi

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı susam


Üzeri için:


1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam


Hazırlanışı:


Unu eleyip maya ile karıştırın Tuz, margarin ve ılık sütü ilave edip iyice yoğurun Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin


Haşlanmış patatesin kabuğunu soyup rendeleyin Taze soğanı ve maydanozu ince doğrayıp patatese ekleyin Peynir rendesi, biber salçası, sıvı yağ, karabiber, tuz ve susamı da ilave edip kaşıkla iyice karıştırın

Mayalanan hamuru kısa bir süre daha yoğurup merdane ile 20x30 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın Üzerine sebzeli karışımı yayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın Ruloyu 12x25 cm boyutlarında yağlanmış kalıba alın, üzerini kapatıp mayalanması için ılık ortamda 25 dakika bekletin Süre sonunda üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpin ve pişirin


Elektrikli fırın ayarı:

Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış)

Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika


Fırından alıp 20 dakika sonra kalıptan çıkartın Ilık veya soğuk olarak dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla