Konu
:
Fırın Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Fırın Mantı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırın Mantı
mantı tarifleri - fırında mantı nasıl pişirilir - mantı tarifi
Fırın mantı malzemeleri
500 gr hazır el mantısı
350 gr yağsız dana kıyma
1 soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
3 domates
2 sivribiber
tuz
karabiber
1 çay bardağı süt
200 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
Üzeri için
250 gr yoğurt
3 diş sarımsak
40 gr tereyağı
1 çorba kaşığı pul biber
Fırın mantı:
Tuzlu suyu tencerede kaynatın
Hazır mantıları ilave edip mantılar pişinceye kadar haşlayın
Soğanı temizleyip kıyın
Zeytinyağını derin bir tavada ısıtıp soğanları ekleyin
Soğanları pembeleşinceye kadar soteleyin
Sivribiberleri temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın
Soğana ekleyip kavurmaya devam edin
Kıymayı ilave edip karıştırın
Kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun
Domatesleri yıkayıp ikiye kesin ve rendeleyin
Kavrulmakta olan kıymaya domates, tuz, karabiber ekleyip karıştırın
Ocaktan alın
Mantıyı süzün
Bir kaba alıp rendelenmiş kaşarpeynirinin yarısını ve sütü ilave edip hafifçe karıştırın
Fırın kabını margarinle yağlayıp mantının yarısını ilave edin
Kıymanın yarısından fazlasını üzerine yayıp kalan mantıyı ekleyin
Kalan kıymayı mantının üzerine yayıp kalan rendelenmiş kaşarpeynirini serpiştirin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin
Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurda ekleyip çırpın
Küçük bir tavada tereyağını eritin kırmızı biberi ilave edin
1-2 dakika kavurup ocaktan alın
Mantıyı kare dilimler halinde kesin
Üzerine yoğurdu ve sosu gezdirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul