Konu
:
Acı Peynirli Mini Tartlar
Yalnız Mesajı Göster
Acı Peynirli Mini Tartlar
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acı Peynirli Mini Tartlar
Acı Peynirli Mini Tartlar Tarifi - Acı Peynirli Mini Tartlar Yapılışı - Sana Tarifleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları
Malzeme
- 1 ölçü tart hamuru, şeker yerine
- 1 çay kaşığı tuzla hazırlanmış
- 100 g ceviz içi, ince çekilmiş
- 3 diş sarımsak, dövülmüş, (isteğe bağlı)
- 125 g ezilmiş beyaz peynir
- 1 çorba kaşığı acı biber salçası
- 50 g Sana Hamurişi, eritilmiş
- Tuz
- 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 60 ml su
- 10 büyük boy veya
- 20 mini tart
Hazırlanışı
Fırınınızı 190 ºC'ye getirip ısıtın
Tart hamurunu temel tariflerde verilen biçimde hazırlayın
Küçük tart kalıplarını iyice yağlayın
Hamuru bıçak sırtı inceliğinde açın
Büyük tartlar için 10 cm'lik bir kalıp veya bardak ağzıyla (küçükleri için 4 cm'lik kalıp veya çay bardağı ağzı) kesip kalıpların içine yerleştirin
Artan hamurları toplayıp tekrar açıp keserek kalıpları doldurun
Hamuru, elinizle kalıplara yerleştirip kalıbın şeklini almasını sağlayın
Üzerlerine çatalın ucuyla eşit aralıklı izler verin
Her birinin üzerini kapatacak kadar yağlı kâğıt koyun ve kâğıtların içlerini de ağırlık yapması için herhangi bir bakliyatla doldurun
Kalıpları bir tepsiye dizip fırına sürün
15 dakika pişirin
Bu sürenin sonunda üzerindeki bakliyatlarla beraber yağlı kâğıtları çıkarın
Tartları, içlerinin renk alması için 5 dakika daha pişirin
Fırından alın
Tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın
Kalan malzemenin tümünü ezerek karıştırın
Tartların içine doldurun
Dereotu dalları veya nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin
Not: Peynirindeki acı miktarı, damak zevkine göre artırılıp azaltılabilir
Mini tartlar için bakliyatla ön pişirme yapmanız gerekmez
Doğrudan fırınlayıp, altın sarısı renk alıncaya kadar pişirmeniz yeterli olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul