Konu
:
Cızlama
Yalnız Mesajı Göster
Cızlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cızlama
Malzemeler
1) 1/2 paket yaş maya
2) 1 veya 1,5 bardak ılık süt
3) 1 su bardağı ılık su
4) 1/2 bardak zeytinyağ
5) 1 tatlı kaşığı tuz
6) 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için
1) 1 adet yumurta
2) 2 dolu çorba kaşığı kaymak (bulamazsanız krema da olabilir diye düşünüyorum)
3) 5 kaşık yoğurt
4) 3 kaşık sıvıyağ
5) Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı
Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek 2 saat mayalanmaya bırakılır
Mayalanan hamurdan koparılan parçalar uzun şeritler haline getirilip 5-6 cm uzunluğunda kesilir
Kesilen yerler üstte kalacak şekilde uygun büyüklükteki yağlanmış tepsiye dizilir
Boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilen hamur bezelerinin üstü iki üç parmakla tepelerinden biraz bastırılarak sıkılır
(Sultan'cığım bunu özellikle belirtmişti, sanıyorum kalan boşlukların dolması için yapılıyor)
Ayrı bir kapta, üzeri için gerekli olan malzemeler çatalla çırpılıp hamur görünmeyecek şekilde üzerine bolca dökülür
Önceden ısıtılmış sıcak fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul