Konu
:
Katmerli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Katmerli Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katmerli Börek
börek tarifleri - katmerli börek hamuru nasıl hazırlanır
Katmerli börek malzemeleri
125 gr margarin
2 su bardağı un
1 çaybardağı yoğurt
Yarım çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
İç malzeme
1 rendelenmiş havuç
50 gr pastırma
1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
Katmerli börek hazırlanışı
Katmerli börek:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Tuz ve karbonatı ilave edip harmanlayın
Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurt ilave ederek yoğurun
Hazırladığınız hamuru 8 eşit bezeye ayırın
Üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 6 saat bekletin
İç malzeme için pastırmaları ince ince doğrayın
Rendelenmiş kaşar peyniri ve havuç ile harmanlayın
Hamurların her birine dikdörtgen şekli verin ve incecik açıp üzerine eritilip ılınmış tereyağından gezdirerek dökün
Hamurun uzun tarafına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın
Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin
Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin
200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul