Yalnız Mesajı Göster

Katmerli Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katmerli Börek



börek tarifleri - katmerli börek hamuru nasıl hazırlanır


Katmerli börek malzemeleri


125 gr margarin


2 su bardağı un


1 çaybardağı yoğurt


Yarım çay kaşığı karbonat


1 çay kaşığı tuz

İç malzeme


1 rendelenmiş havuç


50 gr pastırma


1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri



Katmerli börek hazırlanışı


Katmerli börek:


Unu hamur yoğurma kabına eleyin

Tuz ve karbonatı ilave edip harmanlayın

Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurt ilave ederek yoğurun Hazırladığınız hamuru 8 eşit bezeye ayırın

Üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 6 saat bekletin


İç malzeme için pastırmaları ince ince doğrayın

Rendelenmiş kaşar peyniri ve havuç ile harmanlayın


Hamurların her birine dikdörtgen şekli verin ve incecik açıp üzerine eritilip ılınmış tereyağından gezdirerek dökün Hamurun uzun tarafına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın


Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin

Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin

200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla